Heinäkuun hyönteisiä
En tiedä, mistä johtuu, että tänä vuonna omassa pihassa näkyy hyönteisiä aika harvoin. Perhosia oli toukokuussa, mutta sen koomin niitä ei ole juurikaan näkynyt. Muutama sitruunaperhonen, lanttuperhonen liitelee aurinkoisina päivinä ja kerran näin suruvaipan. Perhosbaari on jo toisessa paikassa ja uusin cocktailein varustettuna, mutta sekään ei tunnu houkuttelevan.
Viereisen vanhan futiskentän ja lasten leikkikentän reunama on mukavasti muuttunut heinikoksi, jossa sen sijaan erilaisia hönteisiä ja perhosia näkyy meilkein jokaisena aurinkoisena päivänä. Nämä kuvat otin pari viikkoa sitten eli 2.7. juuri sieltä.
Mustasurukärpänen
Mustasurukärpänen on kimalaiskärpäsiin kuuluva kärpäslaji. Sitä tapaa useimmiten kuivilla niityillä ja kankailla, mutta tällä kertaa meidän pihassamme. Oli niin oudon näköinen kärpänen, että piti ottaa kuva.
Piippopaksupää
Piippopaksupää on hyvin yleinen perhonen, joita tapaa sekä Etelä- että Keski-Suomessa. Se lentelee kesäkuun puolivälistä heinäkuun loppuun kosteilla niityillä, kedoilla ja teiden reunoilla, joissa kasvaa korkeita heiniä.
Kartanokimalainen
Kartanokimalainen on kimalaisten sukuun kuuluva mesipistiäislaji. Se pesii usein rakennuksissa, mutta myös maan alla ja puun koloissa. Kartanokimalainen viihtyy parhaiten niityillä, kedoilla ja kaupunkiympäristöissä. Se on monien puutarhakasvien keskeinen pölyttäjä.
Sitä tavataan usein lähes koko Euroopassa, mutta se puuttuu Välimeren ympäristöstä.
Tesmaperhonen
Tesmaperhonen on yksi Suomen yleisimmistä päiväperhosista. Se on hyvin yleinen Etelä- ja Keski-Suomessa, ja yksi harvoista päiväperhosista, joka lentelee myös pilvisellä säällä, kunhan ilma vain on riittävän lämmin. Sitä tapaa niityillä ja heinikoissa kesäkuun lopulta aina elokuun alkuun.
Pyjamalude
Pyjamalude on helposti tunnistettava, hauskannäköinen ludelaji, joka on Suomessa uusi tulokas. Laji tavattiin Suomessa ensi kerran Turun Ruissalosta vuonna 2006, jonka jälkeen se on levittäytynyt eteläiseen Suomeen.
Esiintyy tuoreilla niityillä ja joutomailla, joissa kasvaa lajin ravintokasveina käyttämiä sarjakukkaiskasveja.
Hunajamehiläinen
Hunajamehiläiset on mesipistiäisten eli mehiläisten suku, jonka lajit elävät yhdyskunnissa, joihin kuuluu kuningatar, kuhnurit ja työmehiläiset. Mehiläiset tuottavat hunajaa. Lajit elävät monivuotisissa pesissä.
Hunajamehiläisten sukuun kuuluu yhteensä kahdeksan lajia, joista monille on määritelty alalajeja. Suomessa esiintyy vain yksi hunajamehiläislaji, tarhamehiläinen.
Silmämittari
Silmämittari on aika yleinen perhonen kesä-heinäkuussa. Lentää yleensä iltaisin ja öisin, mutta sitä näkee myös valoisaan aikaan. Tässä se lekoitteli raparperin lehdellä.
Kommentit
Lähetä kommentti